Každý z nás jistě ví, že se žádná kuchyně neobejde bez řádné lednice. Jak jinak by byl člověk schopný zajistit perfektní stav potravin po delší dobu? Jednoduše řečeno – místo kde předvádíte svůj gastronomický um a uspokojujete hladové strávníky by bez ní nebyl kompletní a plně využitelný. Koupi a výběr lednice se tak nevyplatí podcenit.
Při výběru vhodného chladicího zařízení je zapotřebí zvážit hned několik aspektů. Vyplatí se popřemýšlet o:
· vhodném rozměru, a to nejen v otázce množství jídla, které bude muset chladnička pojmout, což se odvíjí od počtu strávníků čili členů domácnosti, ale i samotné velikosti kuchyňského prostoru – na výběr máte od drobných lednic vhodných do malých bytů a na chaty po prostorné chladicí zařízení amerického typu
· možnosti kombinace lednice s mrazákem, což je velmi populární řešení zejména pro svou praktičnost
· roční spotřebě elektrické energie
· klimatické třídě, tedy ideálním teplotním rozpětí okolního vzduchu pro dané chladicí zařízení, běžně bývají čtyři
· chladicím a případně mrazicím výkonu
· hmotnostiv tom případě, že vyžadujete určitou možnost mobility zařízení, stěhování může být často velmi nesnadnou operací, zvláště v případě absence výtahu
· hlučnosti, která může být vyšší či menší, to následně můžete značně pocítit, budete-li v kuchyni trávit dlouhé hodiny
· dalších nabízených rozšiřujících funkcích chladniček, jako například antibakteriální ochrana skladovaného jídla, superchlazení pro uchování velkého množství potravin, nulovou zónu, kterou oceníte pro správnou péči o ryby, ovoce a zeleninu či party mode pro velmi rychlé vychlazení nápojů
Když standard nestačí
V případě, že se domníváte, že by vám lednice běžně dostupné v prodejnách elektrospotřebičů nestačily, vyplatí se obrátit na nabídku profesionálních zařízení . Je zapotřebí počítat s o něco vyšší cenou, nicméně dostane se vám té nejvyšší možné kvality, kterou využívají skuteční specialisté v oblasti gastronomie a přípravy pokrmů.