Víte, že si podlahové topení suchý systém můžete zhotovit sami? Stačí k tomu speciální systémové desky, topná hadice, a to vše se obejde bez zalévání topení betonem. Výstavba je jednoduchá a rychlá a zvládne ji i amatérský kutil. Díky tomu se zájem o podlahová vytápění rozšířil na veřejnosti poměrně značnou rychlostí, ale to není vše, co zvyšuje jeho poptávku na trhu. Jde také o samotné výhody tohoto řešení, co se týče praktického využití. Všimli jste si někdy úvodních stránek společností, které na svém webovém portálu inzerují prodej komponentů pro podlahové vytápění, že tu používají docela výstižnou strategii, vyjadřující to nejdůležitější, a sice bosonohou chůzi a teplo na bosá chodidla?

nohy na podlaze

Jsou tu vyobrazené krásné ženské nohy, což dodává webovým stránkám zároveň zajímavý erotický podtext, a každý, kdo na takový web zavítá, si rázem uvědomí, že komfort bydlení začíná od podlahy. Je-li podlaha studená, což je například případ krbového topení nebo klasických radiátorů, musíte oblékat vlněné ponožky nebo papuče, abyste se doma cítili dobře. Člověku je však vrozená docela odlišná přirozenost, nejraději chodíme naboso, protože na chodidlech se nachází řada citlivých nervových vláken, jimiž propojujeme všechny části těla včetně důležitých orgánů, bosonohou chůzí stimulujeme energetické meridiány a to přispívá k lepší duševní svěžesti i fyzické kondici.

teplo od podlahy

Právě proto je také reflexní terapie (masáž chodidel) nejúčinnější masérskou technikou a díky podlahovému topení máte doma něco podobného – dopřejete si ekvivalent reflexních masáží díky příjemnému teplu na citlivé receptory. A pokud si na část podlahy umístíte drobné masážní prvky (kuličky, válečky z gumy), budete si moci denně aplikovat reflexologii zdarma a budete moci pozvat na bosonohou chůzi vaše přátele, kteří topení v podlaze doma nemají.